<address id="zlfxx"></address>
      <form id="zlfxx"></form>
      <form id="zlfxx"><form id="zlfxx"><nobr id="zlfxx"></nobr></form></form>
        <form id="zlfxx"></form>
        <em id="zlfxx"></em>

           

          搜索全站

          建館資源佳作欣賞玻璃特寫 – 前沿大廈

          玻璃特寫 – 前沿大廈

          來源-gooood | 作者: | 2016/4/25 0:00:00 | 閱讀次數:342查看評論 [56]

          項目標簽

           設計公司:
           位置:
           文章分類:

          來自PLP Architecture對gooood的分享

          Appreciation towards PLP Architecture for providing the following description:
           
          前沿大廈坐落于阿姆斯特丹的澤伊達斯商務區中央,面向阿姆斯特丹。大廈中庭高達15層樓,既是辦公場所與外部的窗口,也是整座大廈的社交中心,同時還是降低能耗的環境緩沖區。該客戶是荷蘭一家銳意進取的開發商,致力于建筑革新,要求設計出一個在可持續性、技術、工作場所設計、結構和立面工程等方面都開創新標桿的辦公大樓。最關鍵的,要營造出一個激發靈感的商務環境。
           
          Situated in the centre of Amsterdam’s Zuidas business district, The Edge is an office building which opens itself up to the city with its 15-storey atrium. The atrium acts as a window between the world of work and the outside, as well as providing a social heart for the building, and serving as an environmental buffer to reduce energy use. The client, a Dutch developer devoted to architectural innovation, asked for an ambitious building which would set new standards for office design in multiple areas, including sustainability, technology, workplace design, structural and façade engineering . Above all, the brief was to create an inspirational business environment.
           
          為了設計一座站在時代前沿、經得住時間考驗的辦公大廈,PLP建筑事務所需要前瞻性地考慮到新型工作模式:知識經濟時代的人們充分享有工作時間、工作地點和工作社交上的自由靈活度。在這樣的大環境下,上個世紀發展出來的實用主義辦公設計方式已經過時。供建筑師使用的設計工具隨著技術革新發展而越發豐富,用“效率”一詞來為他們的工作場所設計辯護的時代也一去不復返。PLP建筑事務所為前沿大廈的工作場所設計了多元化氛圍空間,靈活使用多項技術,運用專屬空間設計策略加強了社交互動,匠心獨具。
           
          Designing a cutting edge office building that would be futureproof required PLP to anticipate new patterns of work: people in the knowledge economy have the flexibility to work from wherever they want, at any time, and with whatever degree of social interaction they want. In this context, the utilitarian approach to office design developed in the last century has become obsolete, and technological innovation has enhance the toolbox available to architects significantly. The claims towards ‘efficiency’ that have long been used by architects to justify their workplace designs are no longer relevant. For the Edge, PLP devised spaces that produce a multiplicity of moods and atmospheres within the workplace, leveraging a wide variety of technologies and intensifying social interaction through spatially specific design strategies.
           
           
          PLP建筑事務所將中庭視為成功打造卓越的現代辦公環境的關鍵。中庭不僅本身高大寬闊,令人印象深刻,更是新型辦公場所不可或缺的一部分。它的縱向層次極其豐富,打造出辦公樓的社交核心空間,對大樓至關重要。明亮寬敞的空間從建筑設計上滿足了用戶對大樓的特定要求。前沿大廈提供了大量不同類型的工作、會議和休閑環境,將使用者的舒適度、健康和生產力置于首位,創立了建筑環境的新標桿。
           
          To create an exceptional contemporary working environment, PLP focused on the building’s atrium as the key to its success. More than just a grand statement, the atrium became an integral part of how the building reimagined the workplace. We infused this massive space with vertical layers of activity and transformed it into an essential spatial component, the social nucleus of the building. The bright, expansive space forms an architectural response to highly specific occupier demands on the building. The Edge offers numerous different types of working, meeting, and breakout environments, and sets a new benchmark for the built environment by prioritising the comfort, health and productivity of its users.
           
           
           
          中庭也是運用數字系統打造全新工作模式的地方。PLP建筑事務所綜合運用看似獨立分離的技術系統,設計出新型工作場所。人們可以在大樓內的任何地方辦公;通過專用手機應用程序知道彼此位置、找到免受打擾的空辦公桌,還可以隨意調節室溫和亮度。該技術還具有能耗管理功能,無論使用者在大樓里何處辦公,他們都能知曉自己使用了多少能量。
           
          That atrium is also the place where new working patterns meet digital systems. Rather than thinking of the technological systems in the building as autonomous and discrete layers, PLP used them to devise new types of workspace. People have the flexibility to work anywhere in the building; and with the help of a dedicated mobile app, people can find each other, look for a quiet empty desk and adjust the temperature and lights levels to their preferences. The technology is also designed to manage energy use by making users aware of how much energy they use, wherever they work in the building.
           
          追求充滿活力和協作精神的工作環境的同時,達到最高級別的建筑可持續性,前沿大廈實現了二者的完美結合。該大廈已經被正式認證為世界上最可持續性的辦公樓,獲得負責評估全球可持續化建筑的英國建筑研究院(BRE)有史以來最高級別認證。對創新智能技術的運用和對可持續化的整體把握,讓項目獲得英國建筑研究院環境評估法(BREEAM)“杰出”新建筑認證,得分98.36 %。雖然可持續化作為一個純技術名詞,已經被濫用,前沿大廈正是通過可持續化技術,打造出前所未有的頂尖辦公環境。
           
          The Edge demonstrates that the pursuit of a vibrant and collaborative work environment can come together successfully with achieving the highest level of sustainability possible for a building. It is officially considered to be the world’s most sustainable office building, having been awarded the highest rating ever recorded by the Building Research Establishment (BRE), the global assessor of sustainable buildings. The project achieved Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology (BREEAM) certification for new construction of ‘Outstanding’ and a score of 98.36 % by employing both innovative smart technologies as well as a holistic attitude to sustainability. While sustainability as a purely technological narrative has been exhausted by its overuse, the Edge creates a radically new working environment which is enabled by sustainable technologies.
           
          要獲得最佳氣候和能耗應用,首先需要精心設計前沿大廈的外形和朝向。大型樓板圍繞15層樓高的朝北中庭,使得大部分辦公空間都能獲得自然采光。與此同時,承重結構和朝南立面上的小型玻璃窗提供溫度調節和遮陰。中庭是大樓的肺葉,保證了辦公空間通風良好,也形成一個與外部環境之間的緩沖區,無論冬夏都可降低能耗。除了能源中性溫控、低能耗設計和綠色產能技術,前沿大廈還收集雨水存儲于地下,用于衛生間沖洗及澆灌室內外花園植物。
           
          Fine tuning the shape and orientation of the Edge was the initial step in achieving the exceptional climatic and energy performance of the headquarters. The arrangement of large floor plates organised around a grand 15-storey north-facing atrium allows natural daylight to reach the vast majority of the office spaces, while the load-bearing structure and smaller glazed openings of the south facing facades provide thermal mass and shade. The atrium is the lung of the building, ventilating the office space while providing a buffer with the exterior in a way which reduces energy use in both summer and winter. As well as its energy-neutral temperature control, energy efficient design and green energy-generating technology, the Edge captures rainwater and stores it underground for use flushing toilets and watering plants in the interior and exterior gardens.
           
           
          關鍵信息
          客戶:OVG房地產公司
          地點:荷蘭阿姆斯特丹澤伊達斯商務區
          完工日期:2015年5月
          項目類型:辦公樓
          規模:4萬平方米,包括多租戶辦公室、公共空間、咖啡廳和其他設施
           
          前沿大廈相關公司
          主要租戶:德勤
          結構工程:范羅桑咨詢工程公司
          機械電氣和管道咨詢:迪能思公司
          當地建筑事務所:范登歐佛扎智合伙人建筑事務所
          可持續性咨詢:C2N大廈管理公司
          建筑物理:LBP公司
          景觀設計:德爾塔集團
          承包商:G&S大廈公司
          立面承包商: 瑞樂凱集團
          玻璃屋頂承包商: 貝拉克爾阿特莫斯公司
           
          此外,還有99家其他分包商為該項目工作。
           
          獎項
          2015 美國建筑師協會歐洲獎 –環境設計類 –獲獎
          2015 藍圖獎 –最佳可持續性類 –入圍
          2015 歐洲杰出建筑師論壇獎 –年度開發類 –入圍
          2015 國際建筑新聞可持續性建筑獎 – 入圍
           
          ▽ Site plan 場地平面圖
           
           
          ▽Ground floor plan  1層平面圖
           
           
          ▽ Section 剖面
           
           
          Key Data
          Client: OVG Real Estate
          Location: The Zuidas, Amsterdam, The Netherlands
          Date Completed: May, 2015
          Type of Project: Office
          Size & Program: 40,000 m2 including multiple tenancy offices, shared communal spaces, café and other amenities
           
          Companies involved in the Edge
          Main Tenant: Deloitte
          Structural Engineer: Van Rossum Consulting Engineers
          MEP Consultant: Deerns
          Local Architect: Oever,Zaaijer
          Sustainability Consultant: C2N Bouwmanagement
          Building Physics: LBP Sight
          Landscape Design: Delta Vorm Groep
          Contractor: G&S Bouw
          Glass façade: Rollecate
          Glass roof: Brakel Atmos
          In addition, there were 99 other subcontractors working on the project.
           
          Awards PLP
          2015 AIA Continental Europe Award – Environmental Design Category – Winner
          2015 Blueprint Awards – Best Sustainable Design Category – Shortlisted
          2015 Leaf Awards – ‘Developer of the Year’ Category – Shortlisted
          2015 WAN Sustainable Building Awards – Shortlisted
           
          MORE:  PLP Architecture

           

          免責聲明: 本文系轉載相關媒體,僅代表作者個人觀點,與城市館網無關。其原創性以及文中陳述文字和內容未經本站證實,文章僅供參考。本站對其真實性、完整性、及時性不作任何保證或承諾。

          更多

          相關閱讀

          評論

          共69人評論  點擊查看

          登陸  請登陸后發言,并遵守相關規定

          • 用戶名:

          • 密 碼:

          •  

            記住密碼

          關于城市館 - 聯系我們 - 版權聲明 - 關于隱私 - 合作伙伴 -

          Copyright?2010-2012 江蘇華博創意產業有限公司版權所有 蘇ICP備11010411號

          国产主播免费福利视频